Boken med alla recept du behöver till kalaset – i vegansk tappning

Vi människor älskar att äta gott. Vi är i grund och botten simpla varelser som dras till det söta och goda, inte minst när det vankas fest! Och vare sig du planerar att hålla ett vanligt födelsedagskalas, en härlig babyshower, en klassisk släktträff eller en större examensfest så är det ett faktum: gästerna förväntar sig något gott att äta, allra helst så sockerstint som möjligt! Kanske har du redan en uppsättning favoritbakverk du gillar att bjuda på, gjorda utifrån välbeprövade recept som aldrig slår fel. Men det är viktigt att komma ihåg att allt fler idag väljer att äta vegetariskt och veganskt, och att även dessa gäster hoppas på något gott från fikabordet. Så våga ta ett steg i en ny, modern riktning och uppdatera dina klassiska fikafavoriter till att bli minst lika goda, och dessutom veganska!  

I denna härliga, inspirerande bakbok bjuds du som läsare på en mängd smarriga recept, samtliga gjorda helt på växtbaserade ingredienser. Du får lära dig att baka allt ifrån mumsig cheesecake, kladdig chokladtårta och saftig morotskaka till söta cupcakes, glaserade donuts och frasiga filodegsbakelser. Ingen kommer att behöva gå sötsugen ifrån ditt fikabord, den saken är säker!

Ett tips är att inte ens nämna att det är veganska läckerheter du bjuder på – vi lovar, ingen kommer att märka något. Recepten är skapade av veganproffset Mattias Kristiansson, som blivit känd både från teve och genom sitt egna magasin VEGO. Han har två kokböcker i ryggen sedan tidigare och är berömd för sina välsmakande, nytänkande men också traditionella recept, där det växtbaserade alltid får stå i centrum. Våga prova denna fina skatt till bakbok, och du kommer att bli så positivt överraskad att du hädanefter låter äggen, mjölken och smöret stå kvar i kylen!

Köp boken på Bokus, 188 kr.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *