Origami – stilfullt och elegant för att pryda dina paket

bok om origami

Pris: 82 kr

Köp den här: Bokus.com

Trender och moden brukar oftast komma ganska smygande, på ett sätt som man allt eftersom kan känna av och till och med förutspå. Med den japanska papperskonsten origami gick det snarast till tvärtom: plötsligt hade var och varannan inredningsbutik pyntat sina skyltfönster med färggrant papper vikt i olika mönster, det ena mer komplicerat än det andra. Strax därpå började även gemene man att ge sig på konstarten, och idag finns det till och med kurser och speciella grupper med fokus på att vika.

När du ska ge bort en present är det viktigt att inte lämna själva inslagningen åt slumpen. Genom att ge bort ett vackert dekorerat paket är du så gott som garanterad glada miner, oavsett hur väl innehållet faller ut. Därför är det en riktig kanonidé att pryda din present med små figurer vikta enligt origamikonstens alla regler. I denna bok av Lisa Miles hittar du beskrivningar för hur du förvandlar ett enkelt papper till den mest naturtrogna trana, katt eller gris. Boken är pedagogiskt upplagd med bilder och tydliga steg för steg-guider, så att även den mest opysslige kan utvecklas till ett sant proffs.

För att skapa den vackraste inslagningen på presentbordet: köp ett ganska stadigt papper, enfärgat eller mönstrat bestämmer du själv. Använd dig av denna bok och vik till små konstverk, som du sedan limmar fast på paketets yta så att du får som en snygg pop up-effekt. Du kan också välja att trä upp små figurer, förslagsvis papperstranor, på en sytråd och göra det till en dekorativ girland att vira runt presenten. Det är bara fantasin och mängden papper som sätter gränserna!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *