”Alla kan teckna” – boken som ger de mest kreativa paketen

alla kan teckna

Pris: 101 kr

Köp den här: Bokus.com

En vanlig föreställning som många lever med är att de ”inte kan teckna”. Man kanske har varit med om något trist i skolan som barn – bildfröken fällde en klumpig kommentar, eller så var det klasskamraten som skrattade åt något man hade ritat. Detta kan i sin tur ha satt inre spår som är svåra att tvätta bort.

Samtidigt finns det få saker som är så förlösande och härliga som att teckna och måla fritt, och framför allt finns det få sätt att förgylla sina presenter till andra på! Ett paket eller ett kort med dekorationer i form av personliga små teckningar är inte bara ett minnesvärt och unikt inslag på presentbordet, det är också något som vittnar om den omsorg du har lagt ned på din gåva.

I boken ”Alla kan teckna” hjälper författaren Barrington Barber dig att förstå tecknandets grunder. Han går igenom saker som linjer, material, konturer, nyanser, proportioner och perspektiv, det hela på ett mycket instruktivt och inspirerande sätt. Boken passar därför bra för både nybörjaren och för den som redan har tecknat en del i sina dagar.

”Alla kan teckna” spelar på så vis en viktig roll, både för din egen och för dina presenters skull! Med hjälp av tecknandet kan du pryda dina paket, kort och etiketter med personliga små konstverk av olika slag. Du kan till exempel rita av personen som ska få den, teckna er två, eller varför inte olika saker som ligger honom eller henne varmt om hjärtat (djur, godis, filmstjärnor, musikinstrument…). Känner du riktigt hur inspirationen flödar till kan du till och med satsa på att göra en hel present av din teckning; rita något fint enligt konstens alla regler, sätt in i en fin ram och ge bort. Personligare och mer unik present får man leta efter!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *