”Lomelinos tårtor” – boken för den allra bästa födelsedagstårtan

tårtor

Pris: 192 kr

Köp den här: Adlibris.com

Vi människor är i mångt och mycket oerhört komplexa djur, med mängder av beteenden och sätt att agera mot varandra som rent objektivt kan te sig helt oförståeliga. Samtidigt kan man faktiskt se oss som ganska enkla varelser: vi dras till det som är gott och belönande, och undviker det som innebär fara och straff. Kanske är det på grund av denna extremt grundläggande mekanism som vi gillar tårta så mycket. En tårta har ju allt det där vi innerst inne vill ha och automatiskt dras mot: socker, färg, njutning…

Det är också något av en symbol för firande och festligheter, och förknippas med glädjefyllda stunder i sällskap av nära och kära. Räknar man bort alla våra lager av pådyvlade regler, dieter, måsten och förbud så kvarstår alltså ett faktum: tårta är bland det bästa som finns, och den som säger någonting annat mår antagligen inte riktigt bra.

När du ska ha kalas och vill imponera på dina gäster med en hemgjord dessert, eller när du vill ge bort en fin och ätbar present till någon, blir en klassisk tårta det självklara alternativet. I Linda Lomelinos redan kultförklarade bok ”Lomelinos tårtor” hittar du massvis av inspiration och bra beskrivande recept på hur du gör de mest delikata av tårtor.

Inom bokens pärmar ryms en mängd gräddstinna skapelser, den ena vackrare än den andra, som garanterat kommer att göra succé bland de övriga gästerna. Njut av en chokladtårta med kaffe, en tårta med smak av mango, en cheesecake eller varför inte en tiramisùinspirerad variant? Så goda och så vackra att de blir som en hel present i sig!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *